А ако не се оправиш с клатенето, ми се обади на мен. Тоя проблем е много интересен. Аз го Управям без да режа пин 15
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колата пали и веднага изгасва
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеА ако не се оправиш с клатенето, ми се обади на мен. Тоя проблем е много интересен. Аз го Управям без да режа пин 15
Ако знаеш ,напиши тук как става или пусни платена тема, че оправяш това срещу заплащане и с гаранция.
Причината за клатенето е вероятно в моторчето.
---------- Post added at 15:11 ---------- Previous post was at 15:07 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова да се чува
Дано проблемът да се реши само със слагането на капачката. А когато можеш по-натам си пусни една адаптация на дросела. От това нещата само могат да станат още по-добре.
Идеята за свинската опашка е добра, но внимавай да не те види някой джихадист. С оглед на това, можеш и тел да ползвашНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеаз нямам навик да се обаждам на никого, особено ако настоява, да не би да имаш импулсен телефон та държиш да ти звънят?
Ако знаеш ,напиши тук как става или пусни платена тема, че оправяш това срещу заплащане и с гаранция.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеаз нямам навик да се обаждам на никого, особено ако настоява, да не би да имаш импулсен телефон та държиш да ти звънят?
---------- Post added at 15:11 ---------- Previous post was at 15:07 ----------
утре ще покарам да видя как са нещата, ама моторчето се адаптира само според мен
Колкото до импулсен телефон - нямам, платена тема - не ми се занимава. А да пиша тук - няма как защото все пак трябва да се проверят някои неща
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеутре ще покарам да видя как са нещата, ама моторчето се адаптира само според мен
Само се позовавам на документацията в която е казано, че след всякакви намеси по всмукателния тракт, в т.ч. по дросела или по въпросния механизъм, трябва да се пуска принудителна адаптация.
Неслучайно при адаптацията не се пипа педала на газта. Един вид - казваш на ECU - то ей това дето мериш, като стойности на потенциометрите са при пуснат педал. Ха сега ми подържай празния ход на мотора.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:30.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАз не мисля така, но понеже не съм наясно със софтуера на ECU - то, не го твърдя със сигурност.
Само се позовавам на документацията в която е казано, че след всякакви намеси по всмукателния тракт, в т.ч. по дросела или по въпросния механизъм, трябва да се пуска принудителна адаптация.
Неслучайно при адаптацията не се пипа педала на газта. Един вид - казваш на ECU - то ей това дето мериш, като стойности на потенциометрите са при пуснат педал. Ха сега ми подържай празния ход на мотора.
запалих я без газ и не я пипах докато се намести, продължи около минута или малко повече
---------- Post added at 15:50 ---------- Previous post was at 15:47 ----------
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНе е в моторчето, не е в дроселовата клапа - идвали са хора с чисто нови и пак клатеха. Навремето писах, ама ми се смяха. С Оем имахме дебати по въпроса. Ма като гледам и той отдавна е загърбил форума.
Колкото до импулсен телефон - нямам, платена тема - не ми се занимава. А да пиша тук - няма как защото все пак трябва да се проверят някои нещаНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениезащо тогава моторчето прави тези упражнения нагоре надолу с оборотите и накрая се спря на правилните?
запалих я без газ и не я пипах докато се намести, продължи около минута или малко повеч
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗащото се стреми независимо от всичко да догоди оборотите на празен ход. Ще го "облекчиш" съществено в тази задача, ако му дадеш правилните начални условия при една адаптация.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениезащо тогава моторчето прави тези упражнения нагоре надолу с оборотите и накрая се спря на правилните?
запалих я без газ и не я пипах докато се намести, продължи около минута или малко повече
---------- Post added at 15:50 ---------- Previous post was at 15:47 ----------
Напиши пак да се посмеем отново
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеИма моменти когато това не помага, макар, че е правилният метод. Дори гасне в движение като я пуснеш от към 4000 оборота по инерцияНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Освен усета, че празният ход се подържа коректно, няма клатене на обороти, не гасне при изключване от скорост и преход от високи към тихи обороти, в диагностиката нещата се виждат доволно ясно. В меню "параметри", като сложиш съответните отметки, трябва да видиш и съответния статус:
Idle recognition test: performed
Idle recognition signals: synchronized
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениесамо това липсва да тръгнеш да изпреварваш и да угасне като превключваш на скорост
---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:20 ----------
И въпреки всичко се получава. Ти тези параметри ги получаващ на празен ход, а не в променлив режим
Comment
-
до сега не е гаснала в движение никога, дори и без капачката.
Пробвах метода свалена клема, 1 минута, 1 минута, каране градско, при мен не става. Трябва си лаптоп. Държи високи обороти, с климатик - много високиLast edited by lordliness; d.m.y г., 16:00.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеАко забавиш превключването се получава едно яко падане на обороти, дори загасване
---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:20 ----------
И въпреки всичко се получава. Ти тези параметри ги получаващ на празен ход, а не в променлив режим
Има достатъчно информация. Познай как я оправих. Няма да ти кажа от къде съм, но се надявам да се справиш и без това. Успех, чакам.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment